Creieu que és interessant el tema en el que es basa el PDR?

dilluns, 20 de febrer del 2012

Joaquín Rodrigo, el compositor

Imatge extreta de Maniadb.com. Podeu trobar-la clicant el següent enllaç
Joaquín Rodrigo Vidre va néixer el 22 de novembre de l’any 1901 a Sagunt.
Per mala sort, als tres anys d’edat, perd la visió. Però això no va ser cap obstacle que impedís que als vuit anys s’iniciés en la música, estudiant piano, violí i llenguatge musical a València, on més tard va estudiar harmonia i composició amb professors de renom com Francisco Antich, Enrique Gomá i Eduardo Chavarri.
Va ser el 1923 l’any en el que s’inicià en la composició. L’any 1927, va estudiar composició amb el mestre Paul Dukas, a l’escola de música de París. En aquella època, va ser quan es va començar a donar a conèixer com a pianista i compositor, un pas clau per a fer-se amic de Ravel, Milhaud, Honneger, Stravinsky i Manuel de Falla. Sis anys després, al 1933, es casa amb Victoria Kamhi, una pianista turca.
El 1940, es consolida musicalment, estrenant la seva gran obra, El Concierto de Aranjuez. Ell deia que estava ambientada en el neocaticisme, en el qual hi continuava havent les formes típiques clàssiques, però que hi incorporava elements que unien la tradició espanyola amb la d’aquells temps. Un tipus d’estil autèntic i propi.
Algun exemple d’altres obres seves són el Cántico de la esposa o Cuatro madrigales amatorios.
En el moment en què va estrenar l’obra, se li van anar donant diversos homenatges, honors, distincions, premis i festivals com ara: membre numerari de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando, a l’any 1950; Premi Doctor Honoris Causa per diverses universitats d’Espanya i de l’estranger; també va rebre, entre altres, la Gran Creu de l’Ordre d’Alfons X el Savi, a l’any 1953; la Legió d’Honor concebuda pel Govern francès, a l’any 1963; la Gran Creu del Mèrit Civil, a l’any 1966; el premi de la Fundació Guerrero, a l’any 1990 i per últim, a l’any 1996, el premi Príncep d’Astúries de les Arts.
Va morir el dia 6 de juliol de l’any 1999 a la ciutat de Madrid.



Informació extreta de la pàgina web oficial de Joaquin Rodrigo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada