Creieu que és interessant el tema en el que es basa el PDR?

dilluns, 20 de febrer del 2012

Les salines

Per definició del diccionari, les salines són llocs on algú hi beneficia/deixa sal comuna per evaporar l’aigua de la mar, dels llacs, de les fonts d’aigua salada o per les extraccions de mines o jaciments de la sal gemma o de salmorra saturada obtinguda en dissoldre la sal gemma en aigua dolça, que hi és injectada. Però perquè ho entenguem, és una “mina” on s’hi diposita sal, i, aquesta és utilitzada per a evaporar l’aigua del mar, llacs, fonts d’aigua salada, i tot l’esmentat anteriorment.
Imatge extreta de Islanzarote.com. Podeu trobar-la clicant el següent enllaç
 
Les salines es disposen a prop la costa, ja que sinó no farien la seva feina, i ha sigut un recurs aprofitat des de l’època fenícia fins als nostres temps. A part de la funció principal, que és la de l’evaporació, les salines, també son utilitzades per a l’obtenció del clorur sòdic, i, per a la conservació de productes alimentaris, com la carn i el peix.

Hi ha animals, com les aus, que no poden viure sense les salines, ja que, s’hi han anat acostumant amb el pas del temps i, ara per ara, seria impossible allunyar-les-en.

Informació extreta de l'Enciclopèdia Catalana

1 comentari: