Creieu que és interessant el tema en el que es basa el PDR?

dilluns, 20 de febrer del 2012

Biografia Antoni Tàpies


ANTONI TÀPIES

És un pintor espanyol que tenia algunes obres que tenien algo que veure amb l'aigua. Als 22 anys va renunciar a la carrera de dret per dedicar-se de ple a la pintura, art que va abordar a través del collage utilitzant: fulles de periòdic, paper d'estany, entenimentades, i de pintures *terrosas que presenten *grattages (raspadures) i grafiti. En aquesta primera etapa de la seva vida crea, amb altres artistes i intel·lectuals catalans, el grup «*Dau al Set» (1948). Aquest moviment empara les seves primeres exposicions, que ja posaven de manifest el seu interès pel surrealisme.

Cap a 1949, renunciant a l'efecte de la matèria, es dedica a crear quadres en els quals predominen els tons grisos, encara que amb interrupcions d'importància variable de colors vius , i en els quals apareixen impressions tèxtils, signes, semicercles, triangle, i lletres deformades. En 1954, després d'impartir un curs d'art abstracte a la Universitat de Santander, dóna entrada de nou a la matèria y treballa els quadres amb argamassa, barrejant a l'oli marbre polvoritzat i usant pigments en pols dissolts en làtex, per retrobar la tradició secular d'un món fossilitzat, que en 1958 li va valer el premi Carnegie.

La seva etapa posterior a 1965 pertany a la neofiguración i a l'art pobre: arpilleras, objectes rústics i objectes quotidians es fonen en una obra que va arribar a aconseguir difusió universal com las obres de Matèria grisa en forma de barret, 1966; Tres cadires, 1967; Dues creus, 1967, Dias de Agua. En la dècada dels setanta, les seves «escultures en l'espai» fan que els objecte com les fustes assemblades, cadires, robes, llibres cremats), fins llavors estampat en buit o modelatge en relleu en l'espessor de la matèria, se surti de la tela per immobilitzar-ho en l'espai i donar-li una realitat més aspra. En aquest aspecte Tàpies comunica a l'art pobre una càrrega emocional molt important.

Imatge: http://2.bp.blogspot.com/-w6bxZVo_a3c/TzKTPvePQVI/AAAAAAAABeg/AbAsOjfJeI4/s1600/060212antonit.jpg

He tret l'informció de webs citades en la fitxa sobre aquest tema.

1 comentari:

  1. MOlt bé, Mario. Hauries d'haver citat les pàgines web, encara que estiguin al treball.

    ResponElimina